Rakete

Rakete is een zeer vroege, 100% mannelijke hybride met uitstekende kwaliteitseigenschappen. In vergelijking tot andere vroege aspergerassen is Rakete een beduidend gezondere plant.

Teelt

Volgens onze huidige inzichten is Rakete geschikt voor alle aspergegronden. Het ras is zeer groeikrachtig en vitaal, heeft een snelle jeugdontwikkeling en kan zich dus na het planten snel op het veld ontwikkelen. Voor de productie van asperges in één rij bevelen wij een plantdichtheid van 4-5 planten per meter aan. Rakete is geschikt voor alle vervroegingssystemen.

Loof

Rakete heeft donkergroene, robuuste zomerscheuten. Het loof is betrekkelijk los en heeft een hoge tolerantie tegen veel voorkomende bladziekten in de asperge.

  • Buitengewoon vroeg ras
  • Uiterst groeikrachtig en vitaal
  • Zeer hoog opbrengstpotentieel
  • Opvallend witte stengels

Product

Rakete is een bijzonder vroeg ras waarmee vaak het aspergeseizoen begonnen wordt. Bovendien heeft Rakete een zeer hoog opbrengstpotentieel. De stengels zijn opvallend wit en uniform en bevinden zich voornamelijk in de sorteringsklasse 16-26 mm. Het gewas van Rakete is glad met een goede kopsluiting.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit product of heeft u teelttechnisch advies nodig?