Javelim

Javelim is een 100% mannelijke hybride en uitermate geschikt voor de teelt van groene asperge in gebieden met een gematigd klimaat. Javelim is een middenvroeg ras met een zeer hoog stengelgewicht en een zeer goede kopsluiting. Door de goede kopkwaliteit is Javelim in een groot geografisch gebied toepasbaar.

Teelt

Javelim gedijt het beste op groeikrachtige gronden die goed ontwaterd zijn. In meerjarig onderzoek zijn in de groene teelt de beste resultaten behaald met een plantdichtheid van 4 – 6 planten per strekkende meter en een plantdiepte van 15 – 20 cm. Javelim is een middenvroeg ras en produceert een hoog percentage asperges in de beste kwaliteitsklasse.

Loof

Het uniforme loof van Javelim is donker, opgericht, krachtig en heeft een open structuur. Het loof is sterk tegen legering en blijft lang groen.

  • Geschikt voor de teelt van groene asperge
  • Middenvroege productie
  • Zeer goede kopsluiting
  • Hoog percentage klasse I
  • Visueel erg mooi product

Product

Javelim heeft een zeer hoog stengelgewicht, een goede productie, een uitstekende kopsluiting en blijft stabiel gedurende de productiejaren. Ook onder warme omstandigheden blijft de kopsluiting van Javelim zeer goed. Javelim produceert mooie gladde stengels en is een zeer attractief product.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit product of heeft u teelttechnisch advies nodig?