Aspalim

Aspalim is een 100% mannelijke hybride en uitermate geschikt voor de teelt van groene asperge in gebieden met een gematigd klimaat. Aspalim combineert een zeer vroege productie aanvang met zeer hoge opbrengsten.

Teelt

Aspalim gedijt het beste op groeikrachtige gronden die goed ontwaterd zijn. In meerjarig onderzoek zijn in de groene teelt de beste resultaten behaald met een plantdichtheid van 4 planten per strekkende meter en een plantdiepte van 15 – 22 cm. Aspalim heeft een zeer vroege aanvangsproductie en een goede kopsluiting en is daardoor zeer geschikt voor vervroegende maatregelen.

Loof

Het uniforme loof van Aspalim is opgericht en heeft een open structuur. Met de juiste aandacht voor Botrytis blijft het loof tot lang in de herfst groen.

  • Geschikt voor de teelt van groene asperge
  • Zeer hoog productiepotentieel
  • Uniforme sortering en hoog stengelgewicht
  • Zeer vroege productie start
  • Zeer goede kopsluiting

Product

Aspalim heeft een zeer hoog productiepotentieel, een uitstekende kwaliteit en een zeer goede dikte. De kopsluiting van Aspalim is ook onder warme omstandigheden tijdens de oogst uitstekend. Het ras heeft een uitstekende stengeldikte, die weinig verval kent gedurende de productiejaren. Aspalim produceert mooie gladde stengels met een cilindrische vorm.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit product of heeft u teelttechnisch advies nodig?